112

Politie Eindhoven zoekt jonge tieners wegens antihomogeweld

De politie in Eindhoven is op zoek naar jongens tussen de 12 en 14 jaar die afgelopen woensdag een man op straat vlakbij een winkelcentrum in de wijk Woensel hebben mishandeld.

Het slachtoffer, Bart Janssen, werd daar zonder aanleiding geschopt en geslagen door waarschijnlijk vijf jonge mannen, onder wie de twee jonge tieners.

Zelf vermoedt hij dat hij in elkaar is geslagen omdat hij homoseksueel is. “Die jongens vroegen heel netjes of ik homo was. Toen ik zei dat dat zo was veranderde de sfeer helemaal.”

Lees ook: Actieplan COC: te veel homogeweld en er wordt te weinig tegen gedaan

Mishandeling

Volgens Bart werden de jongens toen pas echt onaardig. “Ze riepen in een mix van Marokkaans en Nederlands scheldwoorden. Dat pas puur gericht op mijn geaardheid.”

Bart besloot door te lopen naar de supermarkt. Toen hij die vijf minuten later weer verliet stonden er zeven jongens op hem te wachten en werd hij getrapt en geschopt door meerdere jonge mannen.

Lees ook: Veel hogere celstraf anti-homogeweld Amsterdam

Kneuzing

Het slachtoffer heeft aan de mishandeling een gekneusde knie overgehouden. Hij moet de komende weken rust houden. “Ik denk nu wel vijf keer na voordat ik weer naar buiten ga. Sinds woensdag ben ik niet meer naar de supermarkt geweest. Ik ga ‘s avonds ook niet meer naar buiten.”

Niet alleen Bart is erg bang, ook zijn ouders maken zich grote zorgen. “Maar mijn partner is er gelukkig een stuk nuchterder onder.”

Lees ook: 2000 deelnemers bij mars tegen homogeweld

Signalement

Voor de twee jongere tieners heeft de politie een signalement verspreid. Het gaat om twee jongens van ongeveer 12 tot 14 jaar oud. Een van hen had een fors postuur en de ander was beduidend slanker, zelfs tenger. De slankere jongen was langer van de forse jongen en had een spits gezicht en halflang donker haar. De forse dader had krullend donker haar. Op het moment van de mishandeling droegen de twee beiden een zwarte jas.

De politie is ook naarstig op zoek naar een getuige die mogelijk meer heeft gezien van de mishandeling. Deze man fietste langs toen het slachtoffer werd geslagen. De mishandeling was vlakbij de parkeerplaats van het winkelcentrum, aan de zijde van de Franklin D. Rooseveltlaan.

Beeld: Google Maps