112

Politie komt voor diefstal, maar vindt drugslab met dode man bij tuincentrum

In Den Dungen in Noord-Brabant is in de nacht van donderdag op vrijdag een dode man gevonden in een drugslab. De man is door een explosie om het leven gekomen, nadat er waarschijnlijk iets mis is gegaan bij het productieproces.

Het stoffelijk overschot is inmiddels geborgen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Drugslab

De politie kwam rond 03.00 uur vannacht af op een melding over een autodiefstal aan de Spekstraat in Den Dungen. Eenmaal ter plaatse bleek er geen auto buitgemaakt. Wel stuitte de politie op een lab waarin drugs werden gemaakt.

In het lab deden agenten de volgende onverwachte vondst: een dode man. Het drugslab is gevestigd in een loods op het terrein van een tuincentrum-outlet. Buurtbewoners zijn geschrokken, maar laten ook weten niet verbaasd te zijn omdat ze het in die buurt “al niet vertrouwden”.

Verwarde man

Uren na de explosie gebeurde er iets aan de andere kant van het Brabantse dorp. Op twee kilometer afstand van het drugslab trof de politie rond 10.00 uur namelijk een gewonde verwarde man aan. Volgens verslaggever Sam Hagens had hij malende kaken en op beelden is te zien hoe hij naar de camera zwaait.

De politie en brandweer moesten hem met gasmaskers op benaderen omdat er mogelijk giftige stoffen in zijn kleding zaten. Om die reden werd de man naakt en onder een dikke deken afgevoerd. Het zou kunnen dat hij in contact is geweest met drugschemicaliën en dus ook in het lab aanwezig was. De politie onderzoekt dit.

Hoe groot de drugsfabriek is, is nog onbekend. Wie de dode man is die in de loods is gevonden, is ook nog niet duidelijk.

Beeld: Bart Meesters