112

Politie deelt schokkende beelden: verdachte berooft en duwt slachtoffer de gracht in

De politie in Amsterdam is naarstig op zoek naar de verdachte van een roofoverval in Amsterdam. Na de overval duwt hij het slachtoffer richting de gracht, met de bedoeling om hem in de gracht te gooien. Om de dader te vinden hebben zij besloten de schokkende beelden van de mishandeling online te delen.

Het slachtoffer wordt in de nacht van 4 op 5 augustus bestolen van zijn telefoon als hij over straat loopt. De man pikt dit niet en besluit achter de overvaller aan te lopen om zijn telefoon terug te krijgen.

Ter hoogte van de Haarlemmersluis komt het tot een confrontatie tussen de mannen. De dader mishandelt het slachtoffer en duwt hem in de richting van de gracht. Uiteindelijk lukt het de overvaller om de man over de reling te duwen. De dader loopt vervolgens rustig weg zonder zich te bekommeren over het slachtoffer.

Doodsangsten

Als de man in het water ligt slaat hij doodsangsten uit. Het slachtoffer begint direct om hulp te roepen. Dat wordt gelukkig gehoord door meerdere omstanders. Zij weten de hulpdiensten te waarschuwen die de man uit het water te vissen.

Het is een geluk te noemen dat het slachtoffer gered is: ”want het is zonder overdrijven om te stellen dat dit hem anders fataal was geworden”, stelt de politie.

Signalement

De actie van de dader zijn vastgelegd op camerabeelden. Het gaat om een donker getinte man, hij is vrij lang en heeft een ‘fors en vadsig’ postuur. Heb jij meer informatie over deze overval en mishandeling? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.