112

Politie deelt foto van onbekend Chinees jongetje dat is gevonden op Utrecht CS

De politie heeft een foto gepubliceerd van de onbekende jongen die maandag werd aangetroffen op Utrecht CS. De Chinese jongen bleek niet in het bezit te zijn van identiteitspapieren en vertelde al enige tijd te zwerven op zoek naar zijn vader.

De jongen, zijn leeftijd wordt geschat tussen 12 en 16 jaar oud, was enkel in het bezit van een rugzak met kleding. Met behulp van een Chinese tolk is er een gesprek met hem gevoerd, maar dit leidde niet tot het bekend worden van familie of verblijfplaats.

Lees ook: Politie is naarstig op zoek naar familie van Aziatische zwerfjongen

Vooralsnog heeft het opsporingsonderzoek nog geen bruikbare resultaten opgeleverd. Uit de camerabeelden blijkt dat de jongen op maandagavond 8 april, tussen 18.45 uur tot 19.03 uur, bij de fontein op het plein tussen de stationshal en Hoog Catharijne heen en weer liep.

Privacy

De foto werd eerst niet geplaatst in verband met zijn privacy. “Omdat we tot nu toe slechts twee tips over de jongen binnen hebben gekregen, die bovendien niet het gewenste resultaat opleverden, plaatsen we nu wél een foto van de jongen”, laat de politie weten.