Dieren

Twee poezen en twee kittens gedumpt in mini-kooi in Rotterdam

Twee poezen en twee kittens zijn vrijdag in een portiek aan de Dortmondstraat in Rotterdam gedumpt in een klein kooitje. De vier katten werden door vrijwilligers van de dierenambulance Zuid-Holland Zuid na een melding gevonden. De dieren zijn direct naar Dierenopvangcentrum Spijkenisse gebracht. Hoe lang de katten al in het portiek zaten is onduidelijk.

“Op de vloer van het portiek troffen we de vier katten aan”, schrijft de dierenambulance op de website van de dierenbescherming. “De arme dieren waren in een klein kooitje gepropt. Een zakje voer stond ernaast.”

Eenmaal bij het opvangcentrum aangekomen, bleken de katten behoorlijk onder de vlooien te zitten. “Nu ze helemaal ontvlooid en gesteriliseerd zijn, gaat het goed met de vier dames.”

Lees ook: Inspectiedienst treft 81 verwaarloosde dieren in woning vrouw: ‘Ze heeft hulp nodig’

‘Dol op elkaar’

De Dierenbescherming laat verder weten dat de twee kittens ongeveer vier maanden oud zijn en de poezen ongeveer een jaar oud. “Het is duidelijk dat de poezen dol op elkaar zijn, daarom worden de dames ook als koppeltjes herplaats.”

“Zodra de vier poezen volledig van hun sterilisatie hersteld zijn, mogen ze al naar een nieuw baasje verhuizen”, laat de Dierenambulance weten.

Foto: Dierenbescherming