112

Plofkraak in Zundert: bewoners moeten hun huizen uit

In de nacht van dinsdag op woensdag is een plofkraak gepleegd op een geldautomaat in de Molenstraat in het Brabantse Zundert. De daders zijn gevlucht.

Cees Jochems, eigenaar van Cafetaria Jochems, woont al 37 jaar schuin boven de geldautomaat. “Ik werd wakker van de eerste knal”, vertelt hij aan Hart van Nederland. “Door de tweede knal ging alles trillen en schoten de ruiten eruit.” Hij denkt dat vooral zijn voorgevel veel schade heeft opgelopen.

De politie laat weten dat bewoners van de boven- en naastgelegen gebouwen zijn geëvacueerd vanwege de grote schade. Ook Jochems moest korte tijd zijn huis uit, maar is inmiddels alweer terug. De politie is nog wel bezig met onderzoek.

Lees ook: Nederland steeds vaker opgeschrikt door plofkraken: wat is de oplossing?

Eerder plofkraakpoging

Jochems vertelt dat een half jaar geleden ook al geprobeerd is een plofkraak te plegen op de geldautomaat, maar dat dit toen mislukte. Of het toen om dezelfde daders ging, is niet bekend.

Ondanks de enorme schade en gesprongen ruiten is er niemand gewond geraakt. De politie roept getuigen op contact op te nemen door te bellen naar telefoonnummer 0900-8844.

Foto: Remco de Ruijter