Dieren

Pas op: de kipnuggets van de Mac in Nederland raken op en snel ook

Als je zin hebt in kipnuggets van de Mac moet je snel zijn: door een productiefout zit elke McDonald’s in Nederland binnenkort zonder de snacks. Een grote partij is afgekeurd door het fastfoodrestaurant omdat er een fout in een productielijn ontdekt is.

“Wij kunnen door een niet goed functionerend onderdeel in het productieproces van een leverancier, niet geheel uitsluiten dat er productvreemde stukjes in deze partij nuggets zitten. Kwaliteit en voedselveiligheid gaan voor alles,” laat McDonald’s weten.

Loop van volgende week

De McNuggets zijn misschien tijdelijk uitverkocht, maar volgens woordvoerster Eunice Koekkoek is het probleem in de loop van volgende week hopelijk opgelost. “We vinden dit heel vervelend en hopen onze gasten blij te maken met een alternatief (Chicken) product.”

Lees ook: Kinderen krijgen voortaan geen speelgoed, maar leesboek bij Happy Meal

Een paar dagen geleden meldden Amerikaanse media dat een bedrijf dat ook aan McDonald’s levert 18 ton aan kipnuggets afkeurde, omdat er mogelijk rubber in zat. Koekkoek wil aan Hart van Nederland niet bevestigen dat het inderdaad om die partij gaat.