Paasweekend zomers warm en volop zon

AMSTERDAM (ANP) – Dit paasweekend wordt heerlijk warm en zonnig, en wel zo’n 10 graden warmer dan normaal. Op de meeste plaatsen zal het kwik tot 23 of 24 graden stijgen, meldt Weeronline.

Zaterdag schijnt de zon flink en is er een zwakke tot matige wind. In Brabant en Limburg kan het plaatselijk zelfs 26 graden worden. Op eerste paasdag (zondag) staat er weinig wind en schijnt de zon. Ook maandag, tweede paasdag, is het terrasweer en behoort een paasbarbecue tot de mogelijkheden.

Het mooie weer is niet zo prettig voor hooikoortspatiënten. Door het warme weer worden veel pollen geproduceerd. Vooral mensen die allergisch zijn voor pollen (stuifmeel) van de berk kunnen klachten krijgen, aangezien de berk al enige tijd vol in bloei staat.

KWF Kankerbestrijding waarschuwt mensen die van de zon willen genieten dat ze zich goed moeten insmeren met minimaal factor 30. Na de winter is de huid nog niet zo gewend aan veel zon en ligt verbranding op de loer, zegt KWF Kankerbestrijding. Tijdens de paasdagen wordt zonkracht 5 verwacht. Daarbij kan de huid na 20 minuten verbranden en dat vergroot het risico op huidkanker op latere leeftijd.