112

Overvallen juwelier: 'Zulke gasten krijgen 240 uur aan taakstraf en wij hebben levenslang'

Juwelier Franc Cortenbach die zaterdagavond in zijn winkel in Waalwijk werd overvallen, is erg geschrokken van wat er allemaal gebeurd is. Cortenbach woont boven de zaak en hoorde gisteren plots lawaai op de overloop.

De juwelier en zijn vrouw namen vervolgens een kijkje en zagen drie overvallers. ”Ik hoorde ze ineens heel hard schreeuwen.¬† Ik had een wasrek in mijn hand en daar duwde ik een van de overvallers mee. Toen viel een overvaller op de grond”, zegt Franc geschrokken. Het stel werd na een korte vechtpartij door de overvallers ernstig mishandeld en vastgebonden achtergelaten.

Lees ook: Twee medewerkers vastgebonden bij overval op juwelier in Waalwijk

Levenslang last

De overvallers drongen daarna alsnog de winkel binnen, waarna het alarmsysteem afging. De drie mannen sloegen vervolgens snel twee vitrines kapot en vertrokken weer. Het is nog onduidelijk of de overvallers iets hebben buitgemaakt. De politie is naar ze opzoek en roept getuigen op om zich te melden.

Cortenbach heeft na de rake klappen last van zijn ogen en ribben. De juwelier is bang dat hij zich nog lang ellendig blijft voelen. ”Zulke gasten krijgen 240 uur aan taakstraf en wij hebben levenslang.”