Dieren

Over hek gegooid vuurwerk jaagt hond Pablo de dood in

Wat een goed begin van het nieuwe jaar moest worden, werd uiteindelijk een nachtmerrie voor het gezin van Judith van der Heide uit Alteveer. Haar hond Pablo wordt neergeschoten nadat er vlakbij hem vuurwerk werd afgestoken.

Het gezin was boodschappen aan het doen en hond Pablo loopt altijd vrij rond het huis in een goed omheinde tuin. Bij thuiskomst stond er geen vrolijke Pablo hen op te wachten en dat bevreemde Judith meteen. Het gezin ging gelijk op zoek naar hun hond.

De hekken waren nog allemaal dicht maar op den duur zien ze een kleine opening in het gaas. Judith legt uit: ”Het is een heel klein gat maar op de een of andere manier heeft onze grote hond van vijftig kilo zich daar doorheen gewurmd.”

Gevaar voor verkeer snelweg

Van de politie vernemen ze dat Pablo in paniek naar de A28 is gesprint en treffen ze hem aan. De broer van Judith probeert de hond te vangen maar wordt daarbij gebeten. Ook is Pablo gewond en op weg naar de A28 wat direct gevaar oplevert voor het verkeer. De politie ziet geen andere oplossing dan het geschrokken dier af te schieten. ”Wij zijn enorm aangedaan dat het zover heeft moeten komen”, aldus een woordvoerder van de politie.

Ontroostbaar

Judith en haar gezin zijn ontroostbaar en willen de dader die het vuurwerk heeft afgestoken laten weten dat dit de gevolgen zijn van zijn of haar daad. ”Pablo was echt onderdeel van ons gezin, de impact is enorm. We hebben hem begraven op ons erf en nu gaan we de tijd nemen om het allemaal te verwerken.”