112

Oudere man (78) komt om het leven bij ongeluk met vrachtwagen bij beruchte kruising Aalten

In Aalten is vrijdagmiddag een 78-jarige persoon om het leven gekomen door een verkeersongeval op de ringweg N318. Het ongeval gebeurde rond 17.20 uur op de kruising met de Berkenhovestraat.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. Het slachtoffer kwam vermoedelijk onder een vrachtwagen terecht.

De kruising bij de N318 is berucht bij omwonenden. Aaltenaar Win Tijs probeerde vorige week nog genoeg handtekeningen in te zamelen in de hoop dat er een fietsbrug te realiseren. Wim en zijn vrouw wandelen vaak de weg. ”Ik heb het altijd een gevaarlijk punt gevonden. Ik zag al dat mensen met scootmobiel, of die slecht ter been zijn moeite hadden met de weg. Vaak ging het gaat steeds maar net goed. Maar nu dus niet”, vertelt Wim.

Afgelopen week werd het initiatief door de gemeente afgekeurd. Zowel de gemeente als Wim gaan het nu via de provincie te spelen. ”Misschien kan de provincie iets betekenen. Volgend jaar komt er groot onderhoud aan de weg. Er wordt vaak pas iets aan een situatie gedaan als het fout gaat. Nu dat moment is geweest komen er misschien maatregelen, maar of er echt iets gaat gebeuren?” Wim heeft zijn bedenkingen.

Beeld: SPS Media