Sport

Oud-teamgenoten vermoorde Reduan herdenken hem met potje voetbal

Precies een jaar geleden werd de volstrekt onschuldige broer van kroongetuige Nabil B., Reduan, geliquideerd in Amsterdam-Noord. Om hem te herdenken riep zijn vriendenvoetbalteam de Bakkali Bacardi Bokaal in het leven. Een bokaal waar ze iedereen jaar op Reduan’s sterfdag om willen strijden.

“We hebben jarenlang met Reduan gevoetbald”, vertelt Martin Veldhuizen, van Reduan’s oude voetbalteam. “Het is op een donderdag gebeurd en die zaterdag zijn wij met het team bij elkaar gekomen om steun te zoeken bij elkaar en hem te herdenken. Daarnaast hebben we in de zomer nog een potje voetbal gespeeld in zijn naam.” Tijdens dat potje voetbal werd het idee van de Bakkali Bacardi Bokaal geboren. “Zijn lievelingsdrankje is Bacardi vandaar de naam.”

“Ik ben het afgelopen jaar wel veel met zijn dood bezig geweest”, vertelt Veldhuizen. “Maar het leven gaat wel gewoon door. Toch merk ik dat door zo iets als de aanslag in Utrecht alles wel weer boven komt.” Om de herinneringen aan Reduan levend te houden wordt de strijd om de Bakkali Bacardi Bokaal een jaarlijks terugkerend evenement voor het vriendenteam.