Sport

Oranjesupporters in Lyon na verloren finale: 'Flink balen maar we hebben genoten van de dames!'

In stadion Parc OL in het Franse Lyon hebben Nederlanders de voetbalsters met 2-0 zien verliezen van wereldkampioen Verenigde Staten. Volgens de KNVB waren er zeker 4500 Nederlanders in het uitverkochte stadion dat plaats biedt aan 60.000 toeschouwers.

Stuk voor stuk druppelden ze naar een van de uitgangen in het stadion. Maar waar je teleurstelling zou verwachten heersten er vooral trots voor de Oranjedames. ”Voor mij van ze gewoon kampioen hoor, als je zo’n toernooi speelt ben je voor mij gewoon een winnaar”, vertelt een vrouwelijke Oranjesupporter.

Niet iedereen is in staat om zich trots te voelen als je zo dichtbij een wereldtitel was: ”Het gaat slecht met mij, het is zo jammer. Die penalty hadden de Amerikanen niet verdiend”, begint de vrouw. ”Ik heb het er moeilijk mee, maar tweede van de wereld is ook niet slecht”, relativeert de vrouw verder.

Lees ook: Oranje Leeuwinnen hopen dat teleurstelling snel plaats maakt voor trots

Twee vrienden die net het stadion uitlopen voelen zich ook vooral trots. ”Ik vind het echt knap dat ze de finale hebben gehaald, hier had iedereen van te voren wel voor getekend denk ik zo.”

Niet met lege handen naar huis

De leeuwinnen gaan niet helemaal met lege handen naar huis. Door het behalen van de halve finale hebben de vrouwen een ticket in de wacht gesleept door de Olympische Spelen volgend jaar in Japan.

Daarnaast nemen de Nederlandse voetbalsters ruim 2,3 miljoen euro aan prijzengeld mee van het WK in Frankrijk. Dat bedrag is nog altijd een schijntje van wat Frankrijk vorig jaar verdiende op het WK voor mannen.

Lees ook: Oranje Leeuwinnen krijgen 2,3 miljoen euro aan prijzengeld