Sport

Oranje Leeuwinnen derde op wereldranglijst

De Oranje Leeuwinnen hebben dankzij hun historische prestaties op het WK in Frankrijk hun hoogste positie ooit bereikt op de wereldranglijst. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman staat nu op de derde plek, achter de Verenigde Staten en Duitsland.

De voetbalvrouwen begonnen ruim een maand geleden als nummer acht van de wereld aan de mondiale eindronde. Ze kwamen in 2017 na de winst van het EK op de top tien binnen, met de zevende plek als hoogste ranking.

Vervolgens bereikten de Leeuwinnen op het WK dankzij zes overwinningen de finale, waarin de Amerikaanse vrouwen zondag in Lyon met 2-0 te sterk waren. De Verenigde Staten prolongeerde de wereldtitel en verstevigde daardoor ook de eerste plek op de FIFA-ranglijst.

Lees ook: Kijk terug en geniet: het fantastische WK van de Oranje Leeuwinnen

Ranglijst

De viervoudig wereldkampioen heeft nu een historisch grote voorsprong van 121 punten op de nummer twee, Duitsland. De Duitse vrouwen werden in de kwartfinales uitgeschakeld door Zweden, dat het brons pakte en op de wereldranglijst van negen naar zes ging. Engeland, dat net naast de medailles greep, zakte van drie naar vijf.

Tekst & Beeld: ANP