Nieuwe domper in Scheveningen: wintervuurwerk gaat wéér niet door

Het wintervuurwerk dat zondagavond op het strand van Scheveningen te zien zou zijn, gaat opnieuw niet door. Er wordt krachtige wind voorspeld aan de kust.

De organisator van de show, Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen, besloot samen met de omgevingsdienst om het vuurwerk niet door te laten gaan. Het belooft flink te gaan waaien, windkracht 6.

Het wintervuurwerk zou deze maand op vier zondagen te zien zijn. Door slecht weer is alleen de eerste show op 1 december doorgegaan. Bjorn van Dijl, voorzitter  van de stichting, vindt het jammer dat de show opnieuw afgelast is. “Wij hadden graag samen met iedereen het bewogen jaar knallend willen afsluiten.”

Geen vreugdevuren, geen wintervuurwerk

Het is een nieuwe tegenslag voor de inwoners van Scheveningen. Na het desastreus verlopen vreugdevuur tijdens de jaarwisseling besloot de gemeente Den Haag dat er komende Oud en Nieuw geen vuren worden toegestaan op het strand.

Lees ook: Voor de vreugdevuren stond heel Den Haag in de fik: ‘Dat was de traditie’

Sindsdien is het onrustig in de stad. De afgelopen weken zijn er meerdere branden gesticht in onder meer Scheveningen en Duindorp. Daarvoor zijn inmiddels tientallen mensen opgepakt in Den Haag.

Zomervuurwerk ook al afgelast

In de zomer ging de veertigste editie van het zomervuurwerk ook al niet door strenger geworden veiligheidseisen. Nu loopt het wintervuurwerk dus ook aardig in de soep.

“Wij kijken uit naar de volgende zomer waarin wij hopen dat iedereen op Scheveningen alsnog kan genieten van de spectaculaire vuurwerkshows”, laat voorzitter Van Dijl weten. De hoop is dat het zomervuurwerk in 2020 alsnog voor de veertigste keer kan worden gehouden.

Redactie/ANP