112

Opnieuw arrestaties om rellen sinterklaasintocht Eindhoven

Drie mensen zijn dinsdagochtend van hun bed gelicht voor betrokkenheid bij het geweld tijdens een demonstratie rond de intocht van Sinterklaas in Eindhoven.

Het gaat om twee mannen van 32 en 25 jaar uit Eindhoven en een 27-jarige Helmonder. Eerder werden al 13 personen opgepakt.

Tijdens die demonstratie op het Catharinaplein zocht een grote groep tegendemonstranten de confrontatie met actievoerders van protestgroep Kick Out Zwarte Piet.

Bier blikjes en eieren

Die dag werden al zes personen aangehouden voor onder meer openlijke geweldpleging. Zo gooiden mensen met blikjes bier en eieren. Ook werd een agent geschopt. Protestgroep Kick Out Zwarte Piet hield zich aan de vooraf gemaakte afspraken en leden werden voor hun eigen veiligheid tijdelijk ondergebracht bij het politiebureau.

Lees ook: Premier Mark Rutte kwaad over rellen intocht: ’aso’s’ en ’hooligans’

Op 11 december werden nog eens zes personen opgepakt en een dag later meldde zich op verzoek van de recherche nog een 23-jarige man uit Eindhoven op het bureau. Ook hij werd aangehouden.

Geweldpleging

De drie arrestanten van dinsdag worden verdacht van openlijke geweldpleging. Ze zitten voorlopig vast voor verhoor en nader onderzoek. Alle andere verdachten zijn weer vrij. Tegen deze groep wordt een dossier opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.