Lifestyle & Entertainment

Opgepakte Youtubers Govert en Ties zijn Nederlandse pers te slim af

Youtubers Govert Sweep en Ties Granzier zijn vrijdagochtend aangekomen op de luchthaven in Brussel. De Nederlanders werden vorige week gearresteerd in Amerika en zaten enkele dagen in de cel.

Veel media stonden de Youtubers tevergeefs op te wachten op Schiphol om de twee te interviewen over hun buitenlandse avontuur. Maar de twee vlogen dus via Zaventem. Govert (21) en Ties (20) werden vorige week dinsdag opgepakt toen ze het militair terrein bij Area 51 opreden in de Nevadawoestijn, dicht in de buurt van gokstad Las Vegas. Ze zaten twee dagen vast en werden daarna op borgtocht vrijgelaten.

Boete van $4500

Maandag stonden de twee Nederlanders voor de Amerikaanse rechter. Op het illegaal betreden van een verboden terrein staat in de Verenigde Staten een maximale gevangenisstraf van zes maanden.

De zaak werd uiteindelijk geschikt en de Youtubers kwamen weg met een boete van in totaal 4500 dollar. Ook kregen de videomakers hun apparatuur die in beslag was genomen, niet meer terug.

Lees ook: Youtubers Ties en Govert ‘aangeslagen’ dat ze weer de Amerikaanse cel in moeten

Govert en Ties moesten zaten daarna nog drie dagen achter de tralies en kwamen donderdag vrij nadat ze de boete hadden betaald. Na hun vrijlating waren ze vooral opgelucht, vertelde Govert in De Coen en Sander Show op Radio 538.

Geheime ‘Area 51’

Het militaire terrein waar de Youtubers werden gearresteerd, staat bekend als ‘Area 51’. Toegang is ten strengste verboden en het gebied is zwaar beveiligd. Op internet gaan er al decennia geruchten rond over wat er zich binnen de hekken zou afspelen.

Maar volgens Govert zijn Ties en hij helemaal niet opgepakt in Area 51. “We zijn niet op dat terrein geweest. Het was een heel ander gebied,” benadrukten de twee op de radio.

De twintigers zeggen binnenkort met hun kant van het verhaal naar buiten te komen. “Wij zullen op onze Youtubekanalen het hele verhaal vertellen, van a tot z. Hoe het voor ons is geweest.”