112

Kleindochter Puck doet oproep aan doorrijder die opa Jacques gewond achterliet: 'Maak jezelf kenbaar'

De familie van Jaqcues Schipper uit Heiloo is op zoek naar de man die is doorgereden nadat hij was gebotst met Jaqcues. De fietser stond na het ongeluk snel op en zei dat hij zijn kleinkinderen moest ophalen van school.

Zeven weken later ligt opa Jacques nog steeds in het ziekenhuis en heeft zijn familie geen idee wie de fietser is die betrokken was bij het ongeluk. Met opa Jacques gaat het eindelijk iets beter, maar het is wel duidelijk dat hij nooit meer de oude zal worden. Hij was voor het ongeluk nog altijd erg actief, maar vanwege zijn hersenletsel kan hij nooit meer fietsen.

”Als niemand van ons bij hem is, dan ligt hij helemaal alleen, vastgebonden op dat bed. Vanwege zijn hersenletsel zijn ze bang dat hij anders uit het bed valt”, vertelt zijn dochter aan Hart van Nederland.  ”Hij begint nu weer een beetje bij kennis te komen, we hebben langzaam maar zeker weer wat contact met hem”.

Oproep

Via lokale media en een oproep op sociale media probeert de familie de doorrijder te vinden. ”Ik wil u vragen, als u echt van uw kleinkinderen houdt, als u iets geeft om andere mensen, om uzelf kenbaar te maken, zodat wij weten wat er precies gebeurd is”, schrijft de 23-jarige kleindochter Puck op Facebook.

De familie zegt de doorrijder niet te zoeken om een schuldige te kunnen aanwijzen, maar ze hopen het ongeluk beter te kunnen verwerken als ze weten wat er is gebeurd.