112

Ooggetuige steekpartij Breda: 'Hij kwam uit het niets op ons afgerend'

Buurtbewoners van de wijk Westerpark in Breda zijn nog niet helemaal van de schrik bekomen. Zondagavond werden in het park drie tieners neergestoken door een beschonken man.

Bij het ongeluk werden drie vrienden van de 16-jarige Ali Achmed aangevallen door de man. ”Het ging allemaal zo snel”, begint de ooggetuige. ”We waren met zijn vieren aan het chillen toen we op een afstandje een dronken man aan zagen komen lopen.” De dader was ook erg luid aan het schreeuwen en problemen aan het zoeken.

Volgens Ali kwam de dader uit de richting van de stad met een andere man die er niet dronken uitzag. ”Die man riep nog tegen ons: ‘Sorry, ik kan er niets aan doen. Hij weet niet wat hij doet.’ Maar toen was het al te laat.”

Neergestoken

Het ging mis toen de jongeren in het gezichtsveld van de man kwamen. ”Hij kwam, uit het niets, op mijn vriend afgerend met zijn gebalde vuisten. Mijn vriend probeerde zich te verdedigen maar alleen ging hij het niet redden”, vertelt Ali verder. ”Toen besprongen wij de man om hem tegen te houden.”

Maar de man tegenhouden was makkelijker gezegd dan gedaan. Een van de vrienden van Ali belandde op de grond en werd toen in zijn nek gestoken. Een andere tiener die de man bij zijn kraag vasthield, werd twee keer geraakt in zijn rug.  ”Hij was er het ernstigs aan toe”, zegt Ali.

Een van de slachtoffers, een jongen, is ernstig gewond geraakt. Hij moest met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam. De twee andere slachtoffers, een jongen en een meisje, zijn opgenomen in een ziekenhuis in Breda.

Lees ook: Man opgepakt voor neersteken drie jongeren in Breda

Nadat beide partijen uit elkaar waren gehaald, sloeg de man op de vlucht. Hij werd vannacht opgepakt. Het mogelijke steekwapen werd in zijn woning gevonden.

”Ik ben erg geschrokken van wat er gebeurd is”, verzucht Ali. Zijn vrienden in het ziekenhuis heeft hij al bezocht. ”Het is moeilijk om ze zo te zien.” De vriend die in zijn nek is gestoken, maakt het goed. De jongen die twee keer in zijn rug werd geraakt heeft het nog zwaar, maar de verwachting is dat ook hij compleet herstelt.