112

Onverlaten steken auto in brand en filmen eigen daad

De gepimpte Fiat Seicento Abarth van de Alkmaarse Morris Bakkum werd op Goede Vrijdag aan de Stalpaerstraat in brand gestoken. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, kreeg Morris in het Paasweekend een filmpje onder ogen waarin de brandstichters zelf hun actie op beeld lieten zien. Het filmpje ligt op dit moment bij de politie, die druk bezig zijn met het onderzoek.

“Het was rond half elf dat ik wakker werd van een toeter”, vertelt Morris. “Daarna hoorde ik luid gebonk op mijn voordeur.” Omdat Morris zich niet helemaal fit voelde, was hij die bewuste avond al vroeg gaan slapen. “Ik sprong uit bed en rende in mijn ondergoed naar de deur.”

Daar stonden zijn buren. “Zij vertelden mij dat mijn auto in brand stond. Ik ben toen in mijn ondergoed regelrecht naar mijn auto gesprint.”

Brandstichting

Wat hij daar aantrof kan hij nog steeds niet helemaal geloven. “Mijn auto stond volledig in brand!”, vertelt Morris. “Ik dacht gelijk aan brandstichting, omdat kortsluiting of iets eigenlijk niet kan, daarvoor stond hij al te lang stil.” In het weekend krijgt Morris een berichtje van zijn broertje. “De collega‚Äôs van mijn broertje kregen een filmpje te zien waarin een auto in brand gestoken werd.” Morris zag direct dat het om zijn auto ging. “Ik heb het filmpje weg geklikt, het deed teveel pijn.”

De politie heeft de zaak op dit moment in onderzoek.