112

Onverlaat rijdt souvenirkraam van Texelse Trudy aan gort en vlucht

Een ravage op de Laagdaalderweg op Texel. De brokstukken zijn het enige wat nog herinnert aan de souvenirkraam van de 56-jarige Trudy Grootjens.

Een nog onbekende automobilist in een witte BMW met een Duits kenteken reed haar souvenirkraam maandagavond finaal aan gort en ging er daarna op hoge snelheid vandoor. Een zoekactie naar de auto in de omgeving leverde niets op.

Trudy begrijpt er niets van. “Dit kan toch niet”, zegt Trudy. “Er liepen ook nog mensen op de straat. Goddank mankeren zij niets, maar je rijdt toch niet door als je zo’n ravage aanricht?” De marktkraam raakte door de klap onherstelbaar beschadigd. Haar zelfgemaakte souvenirs werden onverkoopbaar. “Het ergste vind ik dat er heel veel werk in zat, en ik alles zo weg heb moeten gooien.”

De schade aan de Duitse wagen moet volgens Trudy aanzienlijk zijn. ”De brievenbus, die ook werd geraakt door de bestuurder, zat met beton in de grond gegoten. Die ram je er niet zomaar uit.”

‘De lol is er af’

De kraam opnieuw opbouwen ziet Trudy niet meer zitten, zo vertelt ze tegen regionale media. “Weet je, eigenlijk was ik er al klaar mee. De laatste tijd wordt er heel erg veel gestolen. Ze jatten gewoon om de haverklap van mijn kraam af. En nu dit!”