112

Ontsnapte tbs'er Harry van E. gepakt in Zeeland

De voortvluchtige tbs’er Harry van E. is opgepakt in Rilland. Dit heeft het Openbaar Ministerie bevestigd. De ontsnapte pedoseksueel werd gevonden na een tip dat de man gezien was op een camping.

Van E. ging er donderdag in het buitengebied van Malden plotseling vandoor tijdens een fietsverlof. Na de ontsnapping is het politieteam FASTNL op de zaak gezet. Rechercheurs van dit team zijn gespecialiseerd in het opsporen en aanhouden van ontsnapte zedendelinquenten.

Veroordeelde pedoseksueel

Harry van E. is veroordeeld voor het misbruiken van zes minderjarige meisjes in de buurt van Barneveld. De pedoseksueel kreeg in 2013 twee jaar cel en tbs met dwangverpleging. Volgens de politie zijn de slachtoffers en hun familieleden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van de ontsnapping, aldus de politie eerder.

Het speciale opsporingsteam van de politie concentreerde zich bij hun zoektocht op Barneveld.

Vrijdagmiddag publiceerde het Openbaar Ministerie en de politie de naam en foto van de ontsnapte tbs’er. Ook werd bekend dat Van E. voor het laatst was gezien toen hij donderdag pinde op de Zandstraat in Gennep, dat is zo’n vijftien kilometer van Malden. Het is niet bekend hoe Van E. vanuit Limburg in Zeeland terecht is gekomen.