112

Onbekenden leggen handgranaat neer bij Amsterdamse discotheek The Box

Groot alarm in Amsterdam vrijdagnacht bij Sloterdijk. Voor de deur van discotheek The Box werd een handgranaat aangetroffen.

De politie sloot uit voorzorg een groot gebied rond het gebouw hermetisch af. Daarna was het wachten op de Explosieven Opruimingsdienst. Die heeft de handgranaat onschadelijk gemaakt en opgeruimd.

Feesten in The Box

Op het moment dat het explosief werd gevonden waren er geen bezoekers in The Box aanwezig. De discotheek organiseert regelmatig grote concerten en optredens. Vooral hiphop, urban en R&B zijn erg in trek bij bezoekers van de club. Voor vanmiddag en vanavond staan er feesten gepland. Het is nog niet bekend of deze feesten door mogen gaan.

Lees ook: Bouwvakkers vinden handgranaat aan deurklink in Amsterdam

Amsterdam wordt de laatste jaren regelmatig opgeschrikt door de vondst van handgranaten. Al tientallen keren is de EOD in actie moeten komen. Vaak liggen de explosieven voor de deuren van horecapanden, zoals vannacht bij The Box. Volgens misdaaddeskundigen is het een beproefd middel om eigenaren af te persen of om de concurrentie, bijvoorbeeld in het geval van coffeeshops, uit te schakelen. Als het vaker voorkomt bij een pand, loopt dat de kans om gesloten te worden.