112

Omwonenden vluchten uit huis bij kelderbrand Utrecht

Bij een felle brand in een kelderbox aan de Van Vollenhovenlaan in Utrecht zijn in de woensdagavond meerdere omwonenden hun huis uit gevlucht. Door de brand stond het trappenhuis in korte tijd vol met rook. Enkele bewoners zijn onderzocht door de ambulancedienst, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis.

De brandweer kreeg een melding van een uitslaande brand. Bij aankomst sloegen de vlammen uit de kelder, dit ging gepaard met veel rook. Ondanks dat de bovenliggende woningen niet geëvacueerd werden, stonden de bewoners al snel buiten. De rookontwikkeling was zo hevig dat zij het toch niet vertrouwde. De hulpdiensten hebben daarop een lijnbus laten komen, zodat omwonenden in de warmte van de bus de brand konden afwachten.

De precieze oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Het zou mogelijk om de gasleiding kunnen gaan. Stedin was dan ook ter plaatse om deze af te sluiten. Meerdere bedrijven aan de Admiraal Helfrichlaan hebben rookschade opgelopen. De bewoners konden, na het ventileren van het trappenhuis, weer terug naar hun woningen.

Beeld: Koen Laureij