Nyck De Vries: volgend jaar Formule 1?

Nyck de Vries is de nummer 1 in de Formule 2. Hij lijkt op het kampioenschap af te gaan en daardoor in aanmerking te komen voor de Formule 1. De vraag is alleen: gaat het gebeuren?

In 2006 waren er voor het laatst twee Nederlandse Formule 1 coureurs actief. Nyck De Vries is in de buurt van het kampioenschap in de Formule 2. Mocht je de Formule 2 winnen, krijg je een licentie waardoor je Formule 1 mag rijden. Tim Coronel is tegenover Hart van Nederland enthousiast over de kansen van De Vries in de Formule 1, maar plaatst wel een kanttekening. ”Hij moet wel kampioen worden dit jaar, want anders is de kans wel een stuk kleiner dat hij in de Formule 1 terecht komt.”

Coronel ziet dat er veel concurrentie op de loer ligt voor De Vries om een plekje in de Formule 1 te bemachtigen. ”Esteban Ocon heeft bijvoorbeeld ook geen plek in de Formule 1, maar die staat alweer om de startblokken om te beginnen volgend jaar. Daarnaast is Mick Schumacher commercieel erg aantrekkelijk voor de Formule 1, dus aan hem zal ook getrokken worden.”

Qua persoonlijkheid denkt Coronel dat De Vries goed bij de Formule 1 past. ”Nyck is een mooi baasje. Hij is slim en handig. Hij is van ongeveer dezelfde generatie als Max en die staat er goed op in de Formule 1.” Coronel denkt dat De Vries bij ieder Formule 1 team goed zal zijn, maar denkt dat hij in eerste instantie laag zal moeten inzetten. ”Hij zal niet meteen bij de topteams belanden, denk ik. In 2020 en 2021 verwacht ik veel mutaties, dus ik denk dat zijn kans dan komt. Nyck is iemand die elke auto thuis kan brengen en zal echt een aanwinst zijn.”