Weer & Verkeer

Noodweer trekt over Nederland: op deze plekken gaat het al los

Na een reeks zonovergoten dagen, mogen we ons woensdag voorbereiden op noodweer. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven vanwege de kans op zware onweersbuien. Die buien kunnen gepaard gaan met hagel en harde windstoten.

In de ochtend zal vooral het zuidwesten van het land hier last van hebben. Later in de middag en de avond trekken de buien vanuit het zuiden ook over de rest van Nederland. Het KNMI verwacht dat de buien in het oosten van het land zwaarder zullen uitpakken.

Lees ook: KNMI waarschuwt: Woensdag onweersbuien met zware windstoten en hagel

Op sommige plekken is het noodweer al losgebarsten. In Cadzand (Zeeland) brak brand uit in een vakantiehuisje, nadat deze door de bliksem werd getroffen. Ook bij een woning in Spijkenisse sloeg de bliksem in, waarna brand ontstond. De bewoners van beide huizen wisten zich op tijd in veiligheid te brengen. Er vielen geen gewonden.

Later op de ochtend moest de brandweer uitrukken voor een uitslaande brand in een schuur met een rieten kap aan de Benedenkerkstraat in Waspik (Noord-Brabant). Een woordvoerder van de brandweer meldde dat die brand mogelijk ook te wijten is aan een blikseminslag. De schuur is verloren. Omstreeks 11.00 was het vuur onder controle.