Weer & Verkeer

Zoek je paraplu maar vast, er komt weer een herfststorm aan

De bomen hangen nog vol blaadjes, maar daar kan later deze week weleens verandering in komen. We mogen ons namelijk opmaken voor een nieuwe herfststorm, meldt Weeronline maandag.

De restjes van tropische storm Sebastien trekken op dit moment vanaf de Atlantische Oceaan richting Europa. En dat gaan we vanaf woensdag ook merken in Nederland. Het wordt bewolkt en er vallen geregeld buien, met name in het westen, midden en zuiden van het land.

Lees ook: Piet Paulusma voorspeelt een winter met veel sneeuw, ijzel en storm

In de loop van de middag trekt de wind aan tot vrij krachtig landinwaarts en hard aan zee, met windkracht vijf tot zeven. De windstoten kunnen oplopen tot 75 kilometer per uur. Het wordt elf tot dertien graden, wat zacht is voor deze tijd van het jaar. Gemiddeld is het eind november zeven tot acht graden.

Meer buien, minder wind

Donderdag belooft nog een stuk natter te worden. De wind draait naar het westen en waait matig tot krachtig. Vanaf de Noordzee trekken veel buien over het land, de zon laat zich maar weinig zien. Met tien tot twaalf graden blijft het zacht.

Vrijdag draait de wind naar het noordwesten en wordt het weer kouder. Zondag wordt het niet warmer dan een graad of vijf. Wel is er richting het einde van de week meer ruimte voor de zon.