112

Nichtje van Humeyra vertelt vol liefde over vermoorde Rotterdamse tiener

Bij de herdenking in Rotterdam voor Humeyra spreekt onze verslaggeefster Ilse van Wingerden met het nichtje van de vermoorde Rotterdamse tiener. Ilknur vertelt met veel liefde over haar.

“Zij was gewoon een lief persoon waar je echt mee kon lachen. Ze was gezellig, keek nooit chagrijnig, of wat dan ook. Met Suikerfeest waren we altijd samen, ze deed met alles mee met ons.“

“Ik besef het dan pas”

Het gemis is nog niet echt bij haar doorgedrongen. Ilknur vertelt dat ze haar nichtje pas echt gaat missen op feestdagen. “Want dan waren we altijd samen. Ik besef het dan pas. Nu nog niet echt,” zegt ze met een diepe zucht vol verdriet.

Volgens haar had het drama voorkomen kunnen worden, als ze politie mee had gewerkt. Iets wat andere familieleden eerder ook vertelden.

Lees ook: Familie vermoorde Humeyra: ‘Ze had nog geleefd als de politie haar werk had gedaan’

Ze is blij dat er een groot onderzoek komt. “Ik wil niet dat andere meisjes dit overkomt, of andere kinderen. Het is gewoon dramatisch.” Volgens haar moeten stalkers harder worden aangepakt.

De 16-jarige Humeyra werd al sinds september 2017 gestalkt en bedreigd door haar ex-vriend Bekir E., met wie zij een korte relatie had totdat ze ontdekte dat hij ouder (toen 30) was dan hij had verteld. In mei 2018 deed ze aangifte nadat hij haar had mishandeld. Op 18 december van dat jaar schoot E. haar dood bij het Rotterdam Design College.

Het complete item van de stille tocht door Rotterdam, zie je om 22:30 in onze uitzending.