112

Doodshoofdvormige snelheidsborden in Rotterdam moeten hardrijders bewuster maken

Op de Claes de Vrieselaan in de wijk Middelland zijn neppe snelheidsborden in de vorm van doodshoofden opgehangen. Deze moeten ervoor zorgen dat automobilisten minder hard rijden in de straat. Er was vorige maand nog sprake van een dodelijke aanrijding waarbij de automobilist doorreed. Hierbij kwam een 39-jarige man om het leven.

RTL presentator Kevin Brouwer postte het filmpje waarop de snelheidsborden te zien zijn op Facebook. De wijk ligt binnen de bebouwde kom en er is dus een snelheid van 50 kilometer per uur toegestaan.

Schedel

”Op deze doorgaande weg (zonder verkeersdrempels) wordt doorgaans door automobilisten véél te hard gereden,” berichtte de presentator. Het bord met daarop een maximum snelheid van 30 heeft de vorm van een schedel. In de schedel is een skelet getekend.

Kevin was met de fiets onderweg toen hij de nieuwe verkeersborden tegenkwam. ”Geplaatst door de overheid? Nee, in dit geval zelf gemaakt en geplaatst door nog onbekende mensen,” meldt hij onder het Facebook filmpje. ”Wellicht nabestaanden van de jongen of wellicht iemand uit de buurt.”

Dodelijke aanrijding

Bij het ongeluk vorige maand werd de 39-jarige Christian aangereden. De verdachte was een 38-jarige automobilist en is opgepakt. Het slachtoffer was er slecht aan toe en is op straat gereanimeerd. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Lees ook: Rotterdamse buurt maakt monument voor doodgereden fietser

De buurt heeft, vlak na het ongeluk, een herdenkingsmonument gemaakt voor de overleden Christian.