Weer & Verkeer

Nederlandse vakantiegangers vast op Kreta door aanrijding met konijn

187 passagiers die vanuit Kreta naar Nederland willen vertrekken, hebben onverwacht verlenging gekregen van hun vakantie. Hun vliegtuig vertrekt namelijk niet, omdat het een aanrijding heeft gehad met een konijn.

“Nee, er zijn geen vliegende konijnen”, laat een woordvoerder van TUI weten. “Het konijn is vanwege de enorme zuigkracht van de motor naar binnen gezogen.” Doordat het dier in de motor terecht is gekomen, zijn twee rotorbladen kapot volgens TUI. Het is niet duidelijk hoe lang die reparatie gaat duren. Het gaat om vlucht OR240 van Kreta naar Eindhoven.

‘Meesten springen weg’

Het beschadigde vliegtuig staat nu nog in Eindhoven. Zodra het gerepareerd is, vertrekt het richting Kreta. “Ik heb er ook nog nooit van gehoord, maar kennelijk komt het heel af en toe voor dat er een konijn in een motor terecht komt”, meldt de woordvoerder van TUI. “Gelukkig springen de meeste konijnen weg. Maar deze dus niet.”

Alle 187 passagiers mogen naar een hotel. Zij vliegen naar alle waarschijnlijkheid morgen weer terug. Het konijn heeft de botsing met het vliegtuig niet overleefd.