Misdaad

Nederlandse stagiaire op Curaçao ontvoerd, aangerand en van klif geduwd

Een Nederlandse stagiaire is eind augustus op Curaçao ontvoerd, gewurgd en aangerand door een man en een vrouw. Vervolgens is ze naakt van de rotsen gegooid. De Nederlandse overleefde wonderwel en doet haar verhaal bij het Antilliaans Dagblad.

De vrouw staat op 25 augustus laat op de avond te wachten op een taxi. Een vrouw stopt voor haar en biedt een lift aan. “Je moet ‘s nachts hier niet alleen op straat wachten”, zegt ze. “Ik breng je wel thuis.” De stagiaire stemt in en zal daar enorm spijt van krijgen.

Gewurgd en aangerand

In de auto wordt ze van achter gegrepen door een man die zich had verstopt op de achterbank. Ze wordt door hem gewurgd tot het zwart voor haar ogen wordt. Naar schatting een uur later komt ze aan bij een pinautomaat, waar ze gedwongen wordt geld te pinnen.

De vrouw wordt opgedragen om te lachen en te doen alsof er niks aan de hand is. Als de pintransactie niet lukt, wordt haar ergste nachtmerrie werkelijkheid. De stagiaire wordt geblinddoekt met haar eigen string en haar voeten worden vastgebonden met haar bh. “Het is zo bizar, ik dacht urenlang: dit was het dan”, zegt ze.

Van klif geduwd

Ze wordt weer in de auto gezet en naar een onbekende plek gereden. Daar wordt ze aangerand en vervolgens door de vrouwelijke ontvoerder aan haar haren uit de auto getrokken. “Daarin zat zoveel haat. Het leek wel alsof ze er van genoot”, zegt het slachtoffer. Naakt worden er foto’s en video’s van haar gemaakt.

Daarna wordt ze achteloos van de rotsen gegooid. “Ik ben eerst op twee rotsen terecht gekomen en daarna in zee beland. Ik kon mijn bh in één ruk loskrijgen van mijn voeten en heb me in het water onder de rotsen verstopt. Ze hebben met een zaklamp naar beneden geschenen en gekeken of ik echt dood was.”

Bebloed op zoek naar strand

Als ze zeker weet dat de kust veilig is, zwemt de stagiaire doodsbang naar het dichtstbij gelegen strand. Met een bebloede rug zwemt ze ‘een hele tijd’ met de stem van haar moeder in haar hoofd naar het strand. “Ik was doodsbang. Ik wist totaal niet waar ik was. Bij elk vogeltje, elk geluid was ik zo ontzettend bang”, vertelt ze.

Na ongeveer een half uur wordt ze, naakt en zwaargewond, opgemerkt door een vrouw. “Zij heeft mij heel goed opgevangen en meteen de politie gebeld en later de ambulance gebeld.”

Nederlandse stagiaire waarschuwt

Wat volgt beschrijft ze als een ‘levende hel’. “Ik kon niet van het eiland af, want ik moest elke dag naar de recherche. Ik slaap nog steeds niet. Ik zie de man overal staan.”

Uiteindelijk volgen er twee arrestaties, een 33-jarige vrouw en een 29-jarige man. Hij heeft alles bekend, tot opluchting van de Nederlandse stagiaire. Ze hoopt tijdens de rechtszaak de daders te kunnen toespreken. Nu wil ze vooral andere vrouwen waarschuwen: “Stap niet zomaar in de auto bij iemand die je niet kent. Iedereen kan in en in slecht zijn. Zelfs een vrouw.”

Beeld: Polis Curaçao