Sport

Nederlandse Ki-Jana Hoever (16) jongste Liverpool-debutant ooit in FA Cup

Trainer Jürgen Klopp van Liverpool was tevreden over het debuut van de 16-jarige Ki-Jana Hoever in de verloren wedstrijd voor de FA Cup tegen Wolverhampton Wanderers (1-2). De zeer jeugdige verdediger mocht al na zes minuten invallen voor de geblesseerde Dejan Lovren. Hij bleek de enige fitte optie op de bank bij de koploper van de Premier League.

De voormalige Ajacied was met 16 jaar en 354 dagen de op twee na jongste debutant ooit voor Liverpool in alle competities. Hoever begon vorige zomer bij de Engelse club en wordt op 18 januari 17 jaar.

Niet logisch

“Als ik Ki-Jana had laten beginnen, zouden mensen kunnen denken dat ik de competitie niet serieus neem. Maar ik moest wat proberen, al is het niet logisch om een 16-jarige jongen te laten starten. Normaal gesproken wacht je met iemand tot hij er helemaal klaar voor is”, lichte Klopp zijn ingreep toe, om vervolgens Hoever te complimenteren met zijn optreden. “Als een team je echt heel hard nodig heeft, gaat het er om of je goed genoeg bent en niet om hoe oud je bent. En hij deed het uitstekend.”

Lovren liep een hamstringblessure op en de Kroatische international is voorlopig uitgeschakeld. “Totaal onverwacht. We hadden geen signalen dat er iets niet goed zat bij hem. Ik heb nog geen idee hoe lang hij uit de roulatie is”, vertelde Klop.

ANP