112

Nabestaanden slachtoffers dodelijk ongeval Goes woest: verdachte voorlopig op vrij voeten

De nabestaanden van Sara (33), die in oktober 2018 samen met haar 30-jarige vriend uit Macedonië werd doodgereden toen ze aan het fietsen waren, zijn woedend. De 19-jarige man die verdacht wordt van de dodelijke aanrijding, mag zijn zaak in vrijheid afwachten.

Lees ook: Fietsers doodgereden in Goes: alcohol in het spel

Het stel overleed ter plekke en de bestuurder ging er meteen vandoor. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte ruim vier keer zoveel alcohol in zijn bloed had dan is toegestaan voor een beginnende automobilist.

Omdat hij spijt heeft betuigd en jong is, krijgt hij voorlopig huisarrest en een enkelband. Hij mag zijn huis alleen verlaten om zijn door de rechtbank opgelegde behandeling te ondergaan

Lees ook: Man (19) die stel doodreed in Goes dronk vier keer te veel

Sara’s zus vindt het onbegrijpelijk dat hij thuis mag blijven tot hij weer voor de rechtbank moet verschijnen, schrijft ze op Facebook. “5 maanden nadat jij mijn zusje en zwager doodreed, met 121 km per uur in de bebouwde kom, met drank op, net 1 cursus alcohol in het verkeer afgerond en nog 1 cursus huftergedrag in het verkeer in het verschiet, doorrijden na 2 mensen doodrijden, mag je voorlopig naar huis?!?”

Zaak komt deze zomer voor

Ze hoopt dat hij, nu hij thuis zit en dus toegang heeft tot internet, haar bericht leest en zijn “geweten wordt wakker geschud”. “2 mensen, 2 hele geliefde mensen, weg, poef, door jouw ‘stoere’ actie tegenover 5 maanden in Torentijd…”

De inhoudelijke behandeling van deze zaak wordt rond de zomer verwacht.