112

Na het doodsteken van de buurman, vertrok Jerry op diens scooter.

De 28-jarige Hagenaar Jerry van den B. is veroordeeld tot zeven jaar cel voor het doodsteken van zijn 46-jarige buurman september vorig jaar. De rechtbank snapt dat Jerry zichzelf verdedigde tegen de plotselinge agressie van de kant van het slachtoffer, maar toch ging hij in de ogen van de rechter te ver toen hij zeker acht keer zijn buurman in de hals stak.

De verdachte heeft verklaard dat hij en de buurman elkaar rond middernacht waren tegengekomen en in Jerry’s huis besloten te gaand drinken. Toen hij de buurman vroeg weg te gaan naar zijn eigen huis, zou die agressief zijn geworden en een mes hebben gepakt.

Geen doodsangst

Er volgde een worsteling waarna de Hagenaar het mes zou hebben afgepakt en zijn buurman in blinde paniek hebben gestoken. De rechtbank gelooft dat er sprake was van zelfverdediging, maar vindt wel dat Jerry te ver is gegaan. Hij had het mes ook kunnen weggooien, ermee kunnen dreigen of desnoods de buurman op een minder vitale plek kunnen steken.

De rechter vindt ook dat Jerry na het incident niet handelden uit doodsangst, toen hij op de scooter van zijn buurman vertrok van de steekpartij.

Familie tevreden

De straf is gelijk aan de eis van de aanklager. De familie van het slachtoffer is tevreden met de uitspraak.

 

ANP/Redactie