112

Na brandstichting ook nog inbraak bij jong gezin uit Oss

Een jong gezin in Oss heeft op zijn zachtst een horrorweek. Zondag verwoestte een brand hun woning en een nacht later drongen inbrekers hun huis, of wat ervan over is, binnen om te kijken of er in de ruïne nog iets te halen viel.

Dat bleek het geval: bij de inbraak is een spelcomputer buitgemaakt, aldus een woordvoerder van de politie.

De brand zondag uit in een auto die onder de carport naast het huis aan de Staringstraat stond. De brand sloeg over naar de woning van het gezin met twee jonge kinderen. Dat ze het huis op tijd wisten te ontvluchten, hebben ze te danken aan een overbuurman die alles in het werk stelde om het gezin te waarschuwen.

Lees ook: Jong gezin met baby moet woning ontvluchten wegens felle brand

De overbuurman zat op de bank toen hij een knal hoorde en een grote steekvlam zag. Hij dacht eerst dat het zijn eigen bestelbus was. Toen hij op zijn sokken buiten stond, zag hij de brand aan de overkant. Hij zag al snel dat het ernstig was en begon naar eigen zeggen als een gek met kloppen op de ramen aan de voorkant van het huis. Samen met een andere buurman deed hij een poging om de brand te blussen. Maar daar was geen houden meer aan.

‘Heftig’

Omdat de buren maar niet naar buiten kwamen, zijn de mannen achterom gegaan en hebben daar een deur ingetrapt. En veel later hadden ze niet moeten zijn.

De overbuurman is woensdag nog steeds behoorlijk onder de indruk van de brand. “Ik heb zelf ook een gezin met jonge kinderen. Dus dit is wel heel heftig.”

De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de brand. Of deze past in de reeks van autobranden die Oss al langer teistert, wordt hierin meegenomen.