Opmerkelijk

Mysterieus boekje houdt basisschool in Oss al weken bezig

De vondst van een klein, zwart boekje gevuld met aquarellen houdt basisschool Hertogin Johanna in Oss al weken bezig. Rond carnaval werd het boekje gevonden en bij de school afgegeven. Een grootschalige zoektocht op social media leverde niets op. Trees Smits, lerares op de basisschool, probeert het nu landelijk: “Er moet toch iemand zijn die dit mist?”

“Het boekje werd afgegeven bij ons op school”, vertelt Smits. “We hebben natuurlijk eerst onder collega’s verspreid, maar zonder resultaat.” Ook een brief naar de ouders haalde niets uit. “Uiteindelijk hebben we een berichtje op Facebook geplaatst, die is ruim honderd keer gedeeld en nog steeds niets!”

Emotionele waarde

“Bij de aquarellen zijn soms dingen in het Engels geschreven”, legt Smits uit. “Ook zijn er gedetailleerde anatomische tekeningen, daarom dacht ik in eerste instantie aan een geneeskunde student.” Maar om dat bevestigd te krijgen zal eerst de mysterieuze schilder gevonden moeten worden. “De aquarelletjes en schetsen zijn erg bijzonder. Het zou me niets verbazen als het voor de eigenaar van grote emotionele waarde is.”