112

Politie duikt alsnog in mysterie rond toegetakelde Brian

Wil Thoonsen krijgt het beeld van zijn toegetakelde zoon niet meer van zijn netvlies. In de nacht van zaterdag op zondag vond hij Brian (21) bewusteloos en onder het bloed op een bankje in het Limburgse plaatsje Linne. Het is nog steeds onduidelijk wat er is gebeurd. Maar de politie gaat de zaak alsnog onderzoeken.

“Papa, ze hebben me geslagen”, zei Brian toen zijn vader hem zaterdagnacht rond 04.00 uur kwam ophalen. Zijn gezicht zat onder de schrammen, hij miste twee tanden en had ook over de rest van zijn lijf overal schaafwonden. Zijn vrienden zeggen dat Brian na een avond stappen alleen naar huis is gefietst. Maar wat er daarna is gebeurd, kan hij zich niet meer herinneren.

Lees ook: Vader zoekt antwoorden na zware mishandeling zoon: ‘Ben in alle staten’

Vader Wil denkt dat zijn zoon van zijn fiets is geslagen en door een groep onbekenden is mishandeld. Zondag plaatste hij op sociale media al een oproep, omdat hij hoopt dat er mensen zijn die hebben gezien wat er is gebeurd. “Ik hoop dat iemand mij die ene tip kan geven”, vertelt Wil geëmotioneerd aan Hart van Nederland.

Valpartij of is Brian mishandeld?

De artsen die Brian zaterdagnacht behandelden, zeiden volgens Wil dat het nooit om een valpartij kan gaan. Maar de agenten die zondagmiddag bij Brian kwamen kijken, waren er zeker van dat het niet om een mishandeling ging. Ze zagen geen reden om een onderzoek te beginnen.

Wil voelt zich in de steek gelaten. De afgelopen dagen heeft hij daarom maar zelf onderzoek gedaan bij de kerk in Linne, de plek waar Brian werd gevonden. “Ik ben drie keer met mijn zoon teruggegaan, maar hij weet het echt niet meer.”

Toch genoeg aanwijzingen voor politie-onderzoek

De politie heeft donderdagmiddag laten weten dat er alsnog een onderzoek komt naar wat er met Brian is gebeurd. “Wat lastig was, is dat de jongen zich niets kan herinneren.” Inmiddels is er volgens de politie wel genoeg aanleiding voor een onderzoek. De politie gaat opnieuw in gesprek met het slachtoffer en de man die hem heeft gevonden. Ook wordt gezocht naar getuigen.

Vader Wil is blij dat de politie ermee aan de slag gaat en heeft vertrouwen in een goede afloop. Ook als blijkt dat Brian gewoon van zijn fiets is gevallen. “Ik hoop dit gewoon nooit meer mee te maken.”