Dieren

Muizenattractie op Tilburgse kermis stopt na kritiek van dierenactiviste

Exploitanten van kermisattractie Muizenstad op de kermis in Tilburg stoppen definitief met de attractie. Reden voor de sluiting is een tweet van dierenactiviste Karen Soeters.

De activiste maakte zich boos over het feit dat de attractie, ondanks de zinderende hitte, gewoon open was. “Tot 17:00 uur dicht maar daarna open en om 18.45 was het er 34 graden,” schrijft ze in haar tweet. In Muizenstad wandelen bezoekers door een miniatuurstad waarin levende muizen ‘wonen’. De attractie is al jarenlang een begrip op de Tilburgse kermis.

‘Dit doet ons veel pijn en verdriet’

Inmiddels heeft de attractie de deuren gesloten. Op een briefje bij de kassa van valt te lezen: “Lieve mensen, in verband met een actie van Karen Soeters zogenaamd dierenactiviste zijn wij genoodzaakt om te stoppen met onze Muizenstad. Dit doet ons veel pijn en verdriet,” vervolgt het bericht. “Maar wij hebben geen andere keuze. Wij danken iedereen die hier altijd trouw zijn geweest. Dit komt nooit meer terug. Nogmaals bedankt,” besluiten exploitanten Wobbe en Jelle het briefje.

Woedend

Kermisbezoekers zijn woedend over de sluiting en verzamelen zich zondagmiddag om 13:00 uur bij de attractie om de twee exploitanten een hart onder de riem te steken. Op Facebook wordt opgeroepen om dierenactivisten massaal duidelijk te maken dat ze van “onze cultuur” moeten afblijven.

Poll

Vind jij het terecht dat deze attractie met dieren is gesloten? Ruim 300 mensen deden mee aan de poll op onze website en de meerderheid, 58%, staat achter het besluit om de muizenstad te stoppen na klachten van een dierenrechtenactiviste. 42% vindt dat er niks mis is met de attractie.