Dieren

Motorrijder rijdt poes dood en is in jubelstemming: 'Het is me eindelijk gelukt'

Mensen op sociale media zijn woedend door een video waarin te zien is dat een man trots is dat hij een poes heeft doodgereden. De maker van het filmpje wordt online bedreigd, meldt de politie.

“Deze randdebiel had ik graag even zelf door elkaar geschud”, schrijft iemand op Twitter. De politie roept op tot kalmte en stelt dat de maker van de video bij hen bekend is. Ook de politie is geschrokken van het filmpje.

‘Jij zegt geen miauw meer’

In de video is te horen dat de man, die naar verluidt uit Raalte komt, dingen roept als “Het is me eindelijk gelukt, ik heb een poes doodgereden” en “Jij zegt geen miauw meer”.  Ook schudt hij het lijf van de poes door elkaar met zijn hand.

Volgens de politie is nog niet duidelijk of er sprake is van een strafbaar feit. “We weten uit ervaring dat bij filmpjes vaak niet alles is wat het in eerste instantie lijkt”, schrijft de politie Raalte op Facebook.

Poes mogelijk niet opzettelijk aangereden

“Een van de dingen die we ook willen weten is of het diertje opzettelijk is aangereden of dat het per ongeluk is gegaan en dat er achteraf – om wat voor reden dan ook – een filmpje is gemaakt waardoor het lijkt dat het opzettelijk was.”

“We snappen dat de beelden emoties losmaken, maar we roepen jullie op om de rust te bewaren”, sluit de politie af. “Wij nemen deze zaak hoog op en we doen er alles aan om helderheid te krijgen.”

De akelige video is te bekijken op de website van RTV Oost.

Beeld: RTV Oost