Weer & Verkeer

Morgen belooft een prachtige en warme lentedag te worden

Hoewel het er nu nog niet echt op lijkt hebben we een paar mooie dagen in het verschiet. Morgen kan het zelfs 20 graden worden. Ook maandag wordt het nog aangenaam met temperaturen tussen de 16 en 19 graden. Het is eerst door de zure appel heen bijten vandaag.

Vandaag blijft het grotendeels bewolkt met een groot verschil in temperatuur. Het wordt 14 graden in het westen en 15-16 graden in het midden van het land. Zaterdagmiddag zijn er wolkenvelden en blijft het droog. In het zuidoosten en noordoosten zijn perioden met zon en heel geleidelijk kan op meer plaatsen de zon tevoorschijn komen. In het westen en noordwesten kan het een tijd duren voordat de zon doorbreekt.

Mistbank

Vanavond breiden de opklaringen zich verder uit en kan op meer plaatsen de zon schijnen. Later op de avond en komende nacht zijn er naast opklaringen ook wolkenvelden. Een enkele bui is daarbij niet uitgesloten. De temperatuur daalt naar 7-9 graden en lokaal kan een mistbank ontstaan.

Morgen wordt een heerlijke lentedag. Aan het begin trekken over het zuiden en westen wolkenvelden met een kleine kans op een enkel buitje. Op veel andere plaatsen is het zonnig en later in de ochtend zijn in het hele land flinke zonnige perioden en enkele stapelwolken.

20 graden

In de middag stijgt de temperatuur in de kustprovincies naar 18-19 graden en lokaal kan het 20 graden worden. In het binnenland wordt het 19-20 graden en stijgt de temperatuur plaatselijk naar 21 graden! De wind is matig en komt uit het oosten tot noordoosten. Hierdoor is het aan de noordkust en in Noord-Holland aan het IJsselmeer iets koeler. Ook in delen van Zeeland wordt het 16-18 graden. Daarmee is het warmer dan normaal. Gemiddeld is het begin april 10-13 graden. Later in de middag is aan de zuidgrens en vooral in het zuiden van Zeeland kans op een enkele bui.

In de avond zijn er brede opklaringen. Over het (uiterste) zuiden trekken enkele wolkenvelden met vooral in Zeeland kans op een bui. In het zuiden van Brabant en Limburg is de kans op een bui kleiner en in de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog.

Warm

Maandag blijft het warmer dan normaal met 16-17 graden in het westen tot lokaal 19 graden in het oosten. Op de Wadden wordt het 14 graden. In het midden en noorden van het land is het in de ochtend vrij zonnig. Over het zuiden trekken wolkenvelden en schijnt af en toe de zon. Later neemt in het zuiden de kans op een bui toe.

In de loop van de middag kunnen op meer plaatsen een paar buien ontstaan. Daarbij is kans op onweer. In het noorden en noordoosten blijft het nog lang zonnig en droog. In het zuiden staat weinig wind. In het midden waait een matige oostenwind en aan de noordkust is de wind matig tot vrij krachtig. In de avond blijven we te maken houden met wolkenvelden en kunnen verspreid over het land enkele buien voorkomen.

Stapje terug

Dinsdag doet de temperatuur een stapje terug en wordt het 10 graden aan de noordkust 13-14 graden in het midden van het land en lokaal 15 graden in het zuiden. Er zijn vrij veel wolkenvelden met in het hele land kans op buien. Vooral in het noorden kan de zon een tijdje schijnen.

De dagen daarna wordt het koeler door een noordoostenwind. Donderdag wordt het 8 tot 11 graden en is het iets kouder dan normaal. Stapelwolken en zonnige perioden wisselen elkaar af en dagelijks kunnen enkele buien ontstaan. Ook de nachten worden wat kouder met minima van 1-5 graden en vooral in het binnenland kans op vorst aan de grond.

ANP