112

'Moeder van vermist meisje (12) kan alleen maar huilen van verdriet'

De familie van het vermiste meisje uit Rotterdam heeft het zwaar met de verdwijning van het meisje. ”Het gaat niet goed met de moeder van het slachtoffer, ze wil niets liever dan haar dochter terug”, dat vertelt een vriendin van de familie tegenover Hart van Nederland.

De politie verstuurde in de nacht van donderdag op vrijdag een AMBER-alert voor het jonge meisje. De hulpdienst noemt de vermissing urgent en zorgwekkend.

Tweede tegenslag voor gezin

Het is de tweede tegenslag voor het gezin, een paar maanden geleden verloor het gezin hun vader en man. ”We zijn in de buurt nu ook aan het kijken wat we kunnen betekenen voor de rest van het gezin, maar meer dan het verspreiden van haar foto kunnen we niet doen. We voelen ons machteloos”, vertelt de vrouw verder.

Lees ook: AMBER Alert om vermist meisje uit Rotterdam

Ook de school maakt zich ”grote zorgen” over het slachtoffer. ”Op dit moment gaan we al onze tijd en energie besteden aan onze kinderen.” Verder wil de school op dit moment geen mededelingen doen over de vermissing.

Vermissing

Het twaalfjarige meisje uit Rotterdam verdween donderdagmiddag nadat zij rond 12.30 uur vertrokken van haar school aan de Vaandrigstraat in Rotterdam-Crooswijk en zou om 15.00 uur thuis zijn, maar is nooit aangekomen.

Volgens een docent van de Talmaschool zou het meisje een afspraak hebben bij de orthodontist, maar na navraag bij de orthodontist bleek dat niet het geval te zijn. ”We weten niet wat er gebeurd is, zo ken ik het meisje niet”

Signalement

Ze heeft halflang donker haar, een witte jurk met bloemenpatroon, witte legging, witte schoenen, zwart jasje en een roze rugzak.

Heb je meer informatie over deze zaak of heb jij haar gezien? Neem dan direct contact op met de politie via 0800-6070.