112

Moeder neergestoken hardloopster (18) blij met aanhouding verdachte: 'Wij zijn er nog altijd mee bezig'

Er blij gereageerd in Egmond aan den Hoef, Castricum en Barsingerhorn nadat het nieuws naar buiten is gekomen dat de politie een 23-jarige man heeft aangehouden voor een reeks steekincidenten in de Noord-Hollandse plaatsen.

De 18-jarige Esmee werd eind november in haar borst geraakt tijdens het hardlopen zij en haar moeder Yolanda zijn blij dat er eindelijk iemand is aangehouden voor de steekpartijen. ”Wij zijn nog altijd boos op wat er is gebeurd, wij zijn blij dat er nu een verdachte is maar het is tijd voor antwoorden”, zegt Yolanda Houtenbos. ”Je blijft er mee bezig, wij zijn niet de enige die hierdoor zijn geraakt, heel Egmond aan den Hoef en Castricum zijn nu blij dat er iemand is aangehouden voor de zaak.”

Lees ook: Man (23) opgepakt voor steken hardlopers en fietsers in Noord-Holland

‘Het scheelde een paar centimeter’

In november 2018 werden Esmee en een 52-jarige vrouw, beiden uit Limmen, aangereden door een automobilist en daarna met een voorwerp gestoken op de Zanddijk in Castricum. Esmee liep door de steekpartij een klaplong op. Haar toestand was korte tijd kritiek, daarna ging het snel beter met haar.

Moeder Yolande beseft maar al te goed dat het heel anders af had kunnen lopen met haar dochter. ”Ik had bijna een kist kunnen bestellen voor Esmee, ze werd vlakbij het hart geraakt, het scheelde een paar centimeter”, vertelt Yolanda verder. Het gaat inmiddels wel beter maar Esmee maar zo’n gebeurtenis hakt er natuurlijk wel in.

Ook Esmee is blij dat er een verdachte is aangehouden. ”Ze heeft nog wel wat te verwerken, het ook niet niets hé, neergestoken worden op de 18e.”, zegt de moeder van Esmee verder.