112

Murat hielp in elkaar geslagen Haarlemmer (83): 'Hij had bloed in zijn gezicht'

Wat een uitje met zijn kinderen had moeten worden, nam voor Murat gisteren een heel andere wending. Toen de Haarlemmer met zijn auto weg wilde rijden stond er ineens een bebloede man voor zijn auto. De 83-jarige man was slachtoffer van een mishandeling. “Hij wist niet meer waar hij woonde.”

Nietsvermoedend stapte Murat zondagmiddag rond 17.30 uur in zijn auto aan de Antwerpenstraat. “Ik wilde met de kinderen ergens heen gaan,” vertelt hij aan Hart van Nederland. “Maar voor mijn auto stond een meneer, met bloed op zijn gezicht, zijn ogen en zijn mond.”

‘Klappen in gezicht’

“Het eerste wat hij zei was dat hij in elkaar was geslagen bij een lift,” zegt Murat. “Toen de liftdeur open ging, kreeg hij gelijk klappen in zijn gezicht.”

Lees ook: De eerste berichten over de mishandeling van de 83-jarige man

Het slachtoffer was goed van de kaart door de mishandeling. “Hij wist niet meer waar hij woonde, en hij was ook behoorlijk oud, 83 jaar.” Murat is er nog steeds boos over. “Het is niet menselijk, echt niet.”

Verdachte mishandeling

De politie heeft een 57-jarige Haarlemmer aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de mishandeling. Hij zit vast. De relatie tussen het slachtoffer en dader is nog onbekend. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.