Minister: Kamer blijven informeren over CBR

DEN HAAG (ANP) – Minister Cora van Nieuwenhuizen is bereid de Tweede Kamer maandelijks op de hoogte te brengen van de problemen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

De bewindsvrouw geeft daarmee gehoor aan het verzoek van de coalitiepartijen in de Kamer, die een maandelijkse update vroegen van Van Nieuwenhuizen nadat het CBR opnieuw negatief in het nieuws was gekomen.

“Het is geen enkel probleem om de rapportage die het CBR toch al aan mij doet, ook met de Kamer te delen,” zegt Van Nieuwenhuizen.

Verkeerde dossiers

Het CBR heeft de medische gegevens van zeker 71 personen in verkeerde digitale dossiers gezet, bleek donderdag. Het CBR kampt al langer met grote problemen, vooral met het verlengen van rijbewijzen van ouderen en mensen met een medische aandoening die de rijvaardigheid mogelijk beïnvloedt. Van Nieuwenhuizen plaatste het CBR in februari al onder verscherpt toezicht.

“Dit leeft ook enorm in de maatschappij. Veel mensen hebben last van de problemen bij het CBR, dus ik begrijp dat de Kamer dat ook goed wil volgen,” aldus de minister.