Politiek

CDA en ChristenUnie willen miljoen uittrekken voor betere wifi in de trein

Het is iedere dag een frustratie voor veel reizigers: wifi in de trein. Als het werkt, is de verbinding traag en voor je weet valt het signaal weg. Dat kan zo niet langer, vinden CDA en ChristenUnie nu.

De twee regeringspartijen willen daarom dat het kabinet een miljoen euro uittrekt om draadloos internet in intercity’s te verbeteren. Volgens CDA en ChristenUnie zou een meerderheid in de Tweede Kamer het plan steunen.

Langzaam internet in de trein is een grote ergernis bij treinreizigers die willen werken, appen of studeren in de trein, zegt CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch. “We willen dat de NS meer kan investeren in innovaties die sneller internet mogelijk maken.”

Trein moet aantrekkelijker

Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie voegt toe dat “als we willen dat mensen de trein verkiezen boven de auto, dan moeten we er ook voor zorgen dat internet in de trein goed, snel en betrouwbaar is.”

De Kamerleden willen dat het miljoen dat nodig is, wordt gehaald uit een bestaand potje voor innovaties. Daarnaast moet het kabinet kijken naar de dekking van zendmasten langs het spoor.

ANP