Opmerkelijk

Melding verdachte geur blijkt geen drugslab maar stelletje stinklaarzen

Wijkagent Frank Bouwmeester van de Arnhemse wijk Geitenkamp deelde maandagochtend een opvallende melder die de politie binnen had gekregen. De politie rukte uit voor een hele chemische geur, die zich in korte tijd drie keer aan de neus van een flatbewoner voorbij zou hebben laten komen.

De echte oorzaak werd echter snel gevonden: geen drugslab, maar een paar laarzen die stonden te dampen door zweetvoeten veroorzaakten de frappante geur. Dit deelde Bouwmeester op zijn Instagram verhaal.

Zweetvoeten

Uit de melder was op het eerste gezicht niets vreemds af te lezen. Er werd vermeld dat er een chemische geur in het trappenhuis van het appartementencomplex merkbaar was. Het zou gaan om een afgesloten gedeelte, waar vier woningen op uitkomen. De buren zouden denken aan een gaslucht, maar de melder zelf dacht van niet.

Op de volgende foto die de wijkagent deelt, is een update zichtbaar waarin staat: oorzaak gevonden, een paar laarzen die uitstonden te dampen van zweetvoeten.

In de post konden volgers van Bouwmeesters account stemmen of zij verwachtten dat het een drugslab was of niet. 81 procent verwachtte van wel, terwijl 19 procent ervan overtuigd was dat dit niet het geval was.

Lees ook: Honderden vaten drugsafval gedumpt in het Gelderse Buren