Misdaad

Flinke vangst: huurbus met 10 miljoen euro aan MDMA-kristallen aangetroffen

De politie heeft dinsdag op de A2 bij Liempde een huurbusje aangehouden, bestuurd door een 29-jarige Amsterdammer, en vond in het voertuig dozen vol MDMA-kristallen. Uit onderzoek blijkt dat het om maar liefst 400 kilo MDMA gaat, met een straatwaarde van 10 miljoen euro.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen na de aanhouding dinsdag door het achterraam een berg dozen en roken bij het openen van de laadruimte achterin meteen een sterkte anijsgeur, wat wijst op MDMA. In een open doos zagen ze vervolgens een plastic zak met een lichtbruine substantie, waardoor hun vermoeden werd bevestigd.

Op dezelfde dag en op de vluchtstrook naast dezelfde weg werd ook nog een busje achtergelaten met vaten vol drugsafval. De bestuurder daarvan is nog spoorloos.

Huiszoeking

De bestuurder van het busje met de megavangst is aangehouden, de drugs en het busje zijn in beslag genomen. Daarna is er een huiszoeking geweest bij een ex-lid van de Hells Angels, tegenwoordig lid van de motorclub Bandidos, maar daar is niets gevonden.

MDMA wordt in “pure” vorm verkocht in de vorm van zandkleurige kristallen en als poeder dat gesnoven kan worden, maar wordt vooral verhandeld als xtc in tabletvorm.

Cocaïne

Verder heeft de douane woensdag in de Rotterdamse haven 550 kilo cocaïne gevonden tussen een lading mango’s. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekendgemaakt. De container waarin de drugs lagen was afkomstig uit Brazilië. De lading was bestemd voor Duitsland.

Er zijn geen aanhoudingen verricht. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Beeld: Politie.nl