Max Verstappen nog niet helemaal zeker van poleposition in Grand Prix Mexico

Max Verstappen heeft voor de tweede keer in zijn carrière de poleposition veroverd voor een grote prijs in de Formule 1.

De Nederlander was de snelste in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Mexico. Hij klokte op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad in zijn Red Bull een tijd waar geen van zijn concurrenten aan kon tippen. Maar er wordt nu door de stewards gekeken of Verstappen de regelementen niet heeft overtreden: hij negeerde de gele waarschuwingsvlaggen tijdens zijn derde kwalificatieronde.

Max Verstappen won al twee keer in Mexico

Verstappen won de afgelopen twee jaar de Grote Prijs van Mexico. Hij pakt de eerste pole in zijn carrière eerder dit jaar in de Grote Prijs van Hongarije.

De Nederlander was vooraf helemaal niet zeker van zijn zaak, ook al heeft hij in de twee voorgaande edities van de race in Mexico bewezen dat de ijle lucht op het hooggelegen circuit het beste uit zijn aerodynamische Red Bull haalt. Verstappen vreesde echter dat Ferrari deze keer sneller zou zijn. In de vrije trainingen gaven de Italiaanse bolides inderdaad aan dat ze bijzonder rap waren, maar Verstappen verbaasde iedereen met een sublieme ronde in de derde kwalificatiesessie.

Lees ook: Max Verstappen valt uit in GP Japan na botsing

“Ongelooflijk. Wat voelde de auto goed aan”, jubelde de Nederlander na het binnenhalen van zijn tweede pole. De Monegask Charles Leclerc klokte in zijn Ferrari de tweede tijd. De Duitser Sebastian Vettel, eveneens in een Ferrari, zette de derde tijd neer.

De Fin Valterri Bottas crashte in de slotfase van de derde kwalificatiesessie. De Fin vloog in een ultieme poging de tijd van Verstappen te verbeteren met zijn Mercedes uit de bocht. Dat was ook het moment waar Verstappen de gele vlaggen negeerde, iets wat hij ook toegaf.

In de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 gaat Lewis Hamilton (Mercedes) aan de leiding met 338 punten. Vallteri Bottas (ook Mercedes) en Charles Leclerc (Ferrari) staan op plek twee en drie. Max Verstappen heeft plek vier in handen met 212 punten. Als hij morgen voor de derde keer achter elkaar in Mexico weet te winnen, zal hij minstens één plekje klimmen.

Bron: ANP/redactie