112

Mariëlle wil meer aandacht voor 113 Zelfmoordpreventie

Het blijft een moeilijk onderwerp om over te praten. Toch is het doodsoorzaak nummer twee onder jongeren: zelfdoding. Mariëlle van der Plas uit Lisse werd in een paar dagen tijd met 3 zelfdodingen geconfronteerd.

Allemaal jonge mensen die midden in het leven zouden moeten staan, maar die het leven op de een of andere manier niet meer zagen zitten. Dat maakte zoveel impact op haar dat ze vond dat ze wat moest doen. Want jongeren die het niet meer zien zitten moeten en kunnen geholpen worden.

113 Zelfmoordpreventie

Daarom maakte ze een video die verwijst naar de hulplijn van 113 Zelfmoordpreventie omdat ze vindt dat die hulplijn beter onder de aandacht moet worden gebracht. “Zelfmoord hakt er gewoon in. Ik wilde het verbeelden want beelden zeggen meer.” De video die ze samen met zandtovenaar Gert van der Vijver maakte werd deze week voor het eerst vertoond, tijdens Wereld Suïcide Preventie Dag.

Heb jij vragen over zelfdoding? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en via 113.nl