Man vast voor steekpartijen Noord-Holland

JULIANADORP (ANP) – Een man van 23 uit Julianadorp zit vast voor een reeks steekincidenten in Castricum, Egmond aan den Hoef en Barsingerhorn. De dader koos zijn slachtoffers vermoedelijk willekeurig uit mensen die aan het hardlopen of fietsen waren. De politie denkt met de aanhouding de zaak te hebben opgelost. De incidenten leidden tot grote onrust, veel bewoners voelden zich lange tijd onveilig op straat. Over een motief kan de politie nog niets zeggen.

Op 22 november 2018 werden een 18-jarige en een 52-jarige vrouw, beiden uit Limmen, aangereden door een automobilist en daarna met een voorwerp gestoken op de Zanddijk in Castricum. De jongste van de twee liep door de steekpartij een klaplong op. Haar toestand was korte tijd kritiek, daarna ging het snel beter met haar.

Een paar dagen later, op 26 november, werd een vrouw van 18 vanuit een auto gestoken toen ze aan het hardlopen was in haar woonplaats Egmond aan den Hoef. Op 26 januari werd in het dorp Barsingerhorn een 15-jarige fietsster vanuit een passerende auto met een scherp voorwerp in haar arm gestoken.

Opsporing Verzocht

De politie kreeg ruim 150 tips binnen, nadat Opsporing Verzocht (AVROTROS) en Bureau NH van de regionale omroep aandacht aan de zaak hadden besteed. Uitgebreid onderzoek leidde uiteindelijk naar de 23-jarige verdachte.

,,Hij is een bekende van de politie, maar niet eerder door ons met dit soort grote zaken in verband gebracht”, aldus een politiewoordvoerster. ,,De man wordt de hele dag in etappes verhoord.” Vrijdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.